• Сподели на:

Искуството на жената откако ќе се офарба во плаво!

___

Мерлин Монро изгледа беше во право кога кажа дека плавушите подобро се забавуваат. Не само тоа, туку и непознатите луѓе кон нив се однесуваат пољубезно. Или барем таков е случајот со американската новинарка Џо Пиазо

 

Да знаела колку промената на бојата на косата ќе влијае американската новинарка Џо Пиазо ќе го направела тоа одамна. После триесет и нешто години, Џо во договор со фризерката, смеѓите прамени ги заменила со платинесто плави. И веднаш почнала да приметува промени во секојдневниот живот:

 

Продавачите во продавниците и нудат услуги на бесплатно носење на кесите до автомобил,

 

Таксистите почнале да и се насмевнуваат и започнуваат пријатни разговори,

 

Вработените на аеродромот и понудиле бесплатна пропусница за одмор во чекална од прва класа,

 

Портирот во деловната зграда во која работи веќе не приговара кога Џо ја заборава пропусницата за влез,

 

Келнерите во рестораните и даваат повеќе компирчиња во порцијата или и плаќаат десерти,

 

Барменот ја части бесплатно пиење,

 

Полицајците и „простуваат“ што вози пребрзо,

 

Исфрлувачите во ноќните клубови и дозволуваат влез без надокнада.

 

Во овој феномен спроведени се бројни студии, расправи и дебати, но никој со сигурност не потврдил дека луѓето навистина подобро се однесуваат према плавите девојки. Можеби е само прашање на индивидуална природа.

 


Оставете коментар

___