Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

____лајфстајл features

Египетски и Руски лекари работеле 20 години на лекот: Нашле лек против сида!

Египетски војни лекари соопштиле дека сидата може потполно да се излечи и дека нивниот третман покажал дека ХИВ вирусот можат да го пратат и потполно да го уништат. Војните лекари во Египет работеле многу години на таен проект за усовршување на препарати и уреди за лечење на ХИВ и Хепатитис С. Основачите на овие единствени технологии генерал на медицинската службаИбрахим Абдел Ати и полковникот на медицинската служба Ахмед Амин објаснуваат дека инженерското оделение на оружените сили направиле и тестирале два уреди – едниот го открива вирусот, другиот го уништува.

Во целокупната програма на лечење користат и специјални лекови и опрема која веќе прошла од фазата на тестирање на животни и луѓе. Лековите се исто така тестирани, на ниво на токсичност на сите состојки. Спроведен е и тест на стабилност од заздравувањето во тек на 33 месеци по третманите.

Hiv sida lek

Тие пронашле начин како да ја раскинат хемиската врска во внатрешноста на вирусот,  и истовремено да наштети на компонентите на крвта. Официјалното лечење на пациентите ќе започне од 1 јули.

Начин на лечење – Периодот на лечење трае 6 месеци. Пациентот прво пие лекови 10 дена. Потоа, во текот на 15 до 25 ден во зависност од ситуацијуата, секој ден по еден саат подлегнува на третманот на апаратот. И потоа повторно следат лекови следните шест месеци.

Кај сите пациенти на кои е извршено тестирање утврдено е дека по третманот вирусите ги снемува од телото. Истовремено со лечењето на болеста, предизвиканата главна инфекција, се запира и ширењето, како и попратните болести како што се дијабетес или оштетување на видот.

Advertisement
Advertisement

Прочитај

ДИ ДЕЈ

Дали сакате да направите нешто оригинално на вашата свадба? Што мислите за мини торти за вашите гости? Свадбената торта обично е во центарот на...

Fool Moon

Коза е млада поп изведувачка од Турција што ја афирмира својата мизика, каде не ако не во Лондон. Синоќа ја објави втората песна работена...

ДИ ДЕЈ

Постојат многу различни модели на венчаници, бидејќи има повеќе типови на невести. Некои сакаат да имаат венчавка од бајќите и согласно на тоа да...

Лице

Кожата во зима станува сува и затоа пролетта е идеално време за да посветите поголема нега. Покрај секојдневната рутина која ја правите, чистење и...