• Сподели на:

Директорот на Левис: Фармерките што ги носам не сум ги испрал една година!

___

Првиот човек на Левис навел дека е доволно со сунѓер или четка за заби да ги отстранице евентуалните флеки и редовно да ги ветреете фармерките, за да заштедите вода.

Директорот на најпознатиот светски бренд на фармерки “Levi Straus”, Чип Берг, ги повика купците да не ги перат своите фармерки за да заштедат вода.

Учествувајќи на конференцијата за екологија која ја организирал магазинот “Forune”, Берг напоменал дека фармерките кои ги има во тој момент не виделе машина година дена.

,,Никогаш не сум добил никаква кожна болест”, истакнал тој за да ја поткрепи теоријата.

,,Најважно е да ја чуваме природата” – заклучил Берг.


Оставете коментар

___