• Сподели на:

Да ми се оние години, а овој памет…

___

Кога имаме 20 години, полни сме со енергија, идеал и вера дека е светла иднината пред нас. Во триесетите обично доаѓа разочарување, но не секогаш мора да биде така. Постарите дами откриле што би сакале да знаеле кога биле во своите дваесетти години.

Не се споредувајте себе со другите – Животот не е натпревар, па не е ни важно дали вашата пријателка има позгоден дечко, поквалитетна гардероба или подобар успех на факултет. Слушнете се себе и правете она што на вас ви е драго.

Бидете трпеливи – Сте завршиле со школување и веќе ве фаќа паника што понатаму? Мислите дека морате веднаш да одлучите што сакате во животот? Само трпеливо и опуштено, немојте да си правите самите на себе непотребен притисок, имате доволно време.

Ризикувајте – Направете нешто лудо, дали е тоа патување низ Европа со ранец на грббот или банџи скок. Како годините поминуваат, шансите се се помали за вакви авантури, а уште потешко кога ќе добиете деца.

Самодоверба – Дваесетите се време на преиспитување. Дали сме доволно убави, згодни, паметни, шармантни, успешни? Уживајте во младоста и не се оптоварувајте со вакви прашања.

Животот не е праведен – Вредни сте, амбициозни, добри а сепак не ви оди најдобро? Наместо да се жалите како Калимеро “Тоа е неправедно”, спремете се за неочекувани и не секогаш фер настани.


Оставете коментар

___