• Сподели на:

Белград на престижната листа на Хафингтон Пост

___

Пролетта како и обично е идеално време за патувања од краток тип. Особено за време на Велигден и Први Мај, европските градови кои се преполни со историски споменици, архитектонски богатства, уметнички дела и гастрономија, со нивната понуда мамат голем број на туристи.

Свесни за тоа, познатиот Хафингтон Пост, секоја година непосредно пред доаѓањето на пролетта, традиционално објавува листа на 10 најдобри градови за пролетна посета.

Овој пат, меѓу препорачаните градови се пронајде и Белград, кој авторката на статијата, Аниша Шан, го окарактеризира како еден од најстарите европски градови во кои модерните и архитектонските дела се испреплетени со стари згради од ерата на социјализмот.

Белград , исто така се опишува како град со неверојатна забава, преубави речни брегови полни со сплавови и кафулиња. Меѓу споменатите места кои мора да се посетат е Савамала, кое доби епитет на елитно место.

Погледнете ја галеријата на градовите кои му прават друштво на Белград:


Оставете коментар

___