• Сподели на:

Бања од Фенг Шуи

___

Бањата е симбол на грижа за себе, но јазол лоша енергија во вашиот дом. Ви даваме совети за тоа како да се уреди оваа соба за да се избегне негативното влијание…

Каде и да е во куќата, бањата зафаќа еден компасен орган и неговата негативност или отпадни материјали создаваат проблеми.

Експертите препорачуваат на надворешниот дел од вратата да се постават реси кои ќе ја одземат лошата енергија во бањата.

Позицијата бања во средината на куќата има негативно влијание врз здравјето, љубовта и среќата на целото семејство.

Погледнете како според страните на светот, во кои аспект од животот влијае:

Јужна – тешко се постигнува висока позиција

Југозападна – лош брак или неможност на влегувањето во брак

Запад – болно дете

Северозападно – малку патување и слаба поддршка од влијателни луѓе

Север – лоша кариера

Североисток – немири меѓу членовите на домаќинството

Исток – лоша здравствена состојба, чести настинки

Југоисток – проблеми со ненаплатени долгови, слаби приходи.

Исто така, со оглед дека бањата е симбол на начинот на кој ние се грижиме за себе, барем еднаш месечно пуштете ги вашите грижи, лутина и акумулирани токсини од телото со користење на бања со морска сол и сушени билки.


Оставете коментар

___