• Сподели на:

8 навики од кои треба да се ослободите кога ќе наполните триесет години

___

Некои работи се интересни кога сте млади, но како се приближувате кон триесетите години, работите стануваат посериозни. Ништо страшно, само сватете дека животот добива на одговорности.

Третирање на родителскиот дом како да е хотел

Смешно или не, секој од нас кон родителите барем еднаш се однесувал како да му се слуги. До триесетите би требало да сватите дека вашите родители не се робови. А отселувањето од родителскиот дом е пожелно да го направите пред 30 роденден.

Опседнатост со другите

Да, некој се верени, некој се во брак, некој завршиле факултет, добиле работа… А вие живеете свој живот онаков каков што ви одговара.

Вишок на килограми

Константното жалење поради вишокот на килограми и количината на храна која сте ја изеле никој не сака да го слуша, поготово ако ништо не превземата за тоа.

На мажите е се

Живееме во 21 век, а мажите и жените одамна ги заменија улогите. Превземете иницијатива и повикајте го на состанок.

Спиење до покасно

Знаме дека не е лесен животот, но нема да ви биде подобро ако го преспиете целиот ден.

Срам ви е да барате помош

Посебно ако сте на почеток на кариерата. Барајте помош бидејки тоа е добар начина да покажете дека ви е важно да постигнете позитивен резултат.

Трошење на пари над своите можности

Сетете се секој пат колку работите за да ги заработите тие пари. Добро размислете кога ќе ги потрошите на уште еден пар чевли.

‘’Неодговорен’’ секс

Дали тоа треба да го објаснуваме?


Оставете коментар

___