Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

____лајфстајл features

5 видови на досада

Во моментите кога не постои ништо што ве стимулира, изненадувачки чувствувате некоја празнина која едноставно не знаете како да ја исполните, па велите дека ви е досадно. Научниците до сега ги идентификувале овие пет вида на досада.

Индиферентната досада се опишува како состојба на умот, повлекување во себе и безволност која нема негативни чувства. Овој, релативно безопасен облик на досада, се манифестира со мрзеливост и незаинтересираност за светот околу себе.

Прилагодената досада во себе вклучува и сонување, желба во тој момент чувството на досада се промени. Психолозите овој вид на досада го категоризира како блага непријатна емоционална состојба.

Вознемирувачката досада има компонента на блага непријатност и психолошки немир во кој поединецот активно бара да излезе од таа состојба.

Излудувачката досада ги мотивира луѓето да пронајдат излез и да најдат нешто да работат, а притоа се лутат и создаваат големо количество на негативна енергија.

Апатичната досада е состојба во која личноста не може да ја поднесе ни за момент ситуацијата во која се наоѓа, но нема храброст да ја промени, па со монотонијата се јавува и тага и беспомошност.

Прочитај

ДИ ДЕЈ

Дали сакате да направите нешто оригинално на вашата свадба? Што мислите за мини торти за вашите гости? Свадбената торта обично е во центарот на...

Fool Moon

Коза е млада поп изведувачка од Турција што ја афирмира својата мизика, каде не ако не во Лондон. Синоќа ја објави втората песна работена...

ДИ ДЕЈ

Постојат многу различни модели на венчаници, бидејќи има повеќе типови на невести. Некои сакаат да имаат венчавка од бајќите и согласно на тоа да...

Лице

Кожата во зима станува сува и затоа пролетта е идеално време за да посветите поголема нега. Покрај секојдневната рутина која ја правите, чистење и...