• Сподели на:

38 факти кои звучат како лага, а се вистина

___

 1. Доколку го ставите прстот во увото и го загребете, ќе го направите звукот кој го прави пак-ман.
 2. YKK на вашиот патент значи Yoshida Kogyo Kabushikigaisha
 3. Меин е држава во САД која е најблиску до Африка.
 4. Клеопатра временски живеела поблиску до пронаоѓањето на Ајфон отколку до Големите Пирамиди
 5. Млекото од нилски коњ е со розева боја
 6. Полното име на Барбика е Милисент Робертс.
 7. Морковите биле оригинални со лилакова боја.
 8. Срцето на синиот кит е толку големо што човек може да плива во него
 9. Поголеми се шансите да ве убие машина за продавање слатки отколку ајкула.
 10. Универзитетот Оксфорд е постар од Кралството на Ацтеките.
 11. Армадилата секогаш раѓаат идентични четворки
 12. Еднорогот е национално животно на Шкотска.
 13. Северна Кореја и Финска ги раздвојува една држава.
 14. Мамутите се истребени 1.000 години откако е изградена големата пирамида во Египет.
 15. На светот има лажни фламингоси отколку правите
 16. Последен пат кога во бејзбол тимот Чикаго Булс освоил титула, сеуште постоело Отоманското Кралство
 17. А ни лижавчињата не биле измислени во тоа време
 18. Исто ни жените немале право на глас во САД
 19. Доколку би го намалиле Сонцето на големина на бело крвно зрнце и би го намалиле Млечниот Пат користејки иста скала, тоа би било големо како континентот Северна Америка.
 20. Луѓето делат 50 проценти на својата ДНК со бананите
 21. Играта Duck Hunt (Nintendo) е игра за двајца. Вториот ги контролира патките
 22. Плутон не ја завршил својата полна орбита околу Сонцето од моментот кога е откриен до моментот кога е декласифициран како планета
 23. Во вселената има повеќе звезди отколку зрнца песок на секоја плажа на Земјата
 24. На секој човек на Земјата доаѓа по 1.6 милиони мравки. Просечната тежина на тие мравки е еднаква на тежината на сите луѓе на планетата.
 25. Октоподот има реи срце
 26. Супер Марио ги удира блоковите со рака, а не со глава
 27. На Сатурн и Јупитер паѓаат дијамантски дождови
 28. Доколку успееме парче хартија да го свиткаме 42 пати, тоа би стигнало до Месечината
 29. Пирамидите биле постари од Римјаните, колку што се тие постари од нас
 30. Доколку би ископале дупка низ средината на Земјата, на фрлената книга би требало 42 минутида стигне од едната страна на другата
 31. Во нашето тело има 10 пати повеќе бактерии отколку во човечките келии
 32. А 90 % од тие келии не се човечки туку се бактерии и гљивици
 33. На секои 2 минути наоѓаме повеќе фотографии отколку целото човештво во 19 век
 34. Желките можат да дишат низ својот задник
 35. Во чаша вода има повеќе атоми отколку што има водата во сите океани на Земјата
 36. Шансата да испиете чаша вода а да во неа нема молекули на вода кој исто така поминале низ диносаурусот  изнесува 100 %
 37. Во моментот кога е родена најстарата особа на Земјата, на планетата одела потполно друга врста на луѓе
 38. А во моментот кога сте вие родени, на само мал момент сте биле најмладата особа на целиот свет

Оставете коментар

___