• Сподели на:

20 најдобри работи кога сте во раните дваесетти години – втор дел

___

11. Да влеташ пијана дома сеуште е смешна приказна, но сепак не е најлошото нешто што може да се случи, како на пример да мора да го затвориш штедниот влог заради долгови.

12. Само што ја доби својата прва вистинска плата и може да купиш што сакаш.

13. Имаш повеќе Twitter followers одколку твојот шеф.

14. Ти си автоматски едно ниво погоре од факултет затоа што си научила повеќе за својот стил.

15. Можете да се дружиш со несоодветни и/или мрзливи луѓе без да се грижиш дека тоа треба да “води некаде”.

16. Во основа сите твои врсници се збунети исто како и ти. Сите сте на истата страница, повеќе или помалку. Откако ќе навлезеш во доцните дваесетти години, луѓето почнуваат да се мажат, остануваат бремени, патуваат низ вселената   🙂

17. Подобар метаболизам.

18. Совршена енергија! Одиш на забави кои започнуваат во 23:00 часот.

19. Имаш сексуална моќ. Кога си во раните дваесетти години, имаш чудни, хипнотизирачки ефект врз постарите мажи – дури и малку постари. Не дека тие се оние на кои треба да се фокусираш… но сепак. Јухуу за моќта!

20. Можеш да патуваш низ светот без да пропуштиш нешто важно.


Оставете коментар

___