• Сподели на:

15 работи кои вашите гости нема да ги приметат: Освен можеби последните три!

___

Многу луѓе избегнуваат гости бидејќи се плашат дека куќата не им е доволно чиста или дека нема да имаат доволно место за сите.

Кога ќе ви се најават гости, вие обично како излудени почнувате да трчате по куќа пробувајќи да направите каков таков ред. Потоа почнувате да размислувате како прозорите се прљави, полиците полни прашина…

Посетата на пријателите ја доживувате како шок бидејќи не можете да се опуштите и уживате.

Ова се 15 работи кои вашите пријатели стварно не ги интересираат, затоа опуштете си и уживајте во дружбата:

1. Нив не ги интересира што вашиот фрижидер е полн со храна од поминатиот божиќ.

2. Изгризаната и излижената играчка на вашиот миленик.

3. Фактот дека вашиот бел тепих е сега со боја на кафе.

4. Не ги интересира пригушеното светло во купатило со кое пробувате да го покриете каменецот кој не можете да го отстраните од славините.

5. Тие немаат поим дека сите непотребни работи сте ги наставале во плакарот или на таванот.

6. Гостите никогаш нема да го приметат постерот кој мажот го донел уште од неговиот стан а вас ви е трн во око.

7. Неорганизирани полици со книги.

8. Колекцијата од искршени играчки од вашите деца кои се наоѓаат на полицата со книги.

9. Многуте отворени сметки со искинато плико во ходникот.

10. Дека бојата на дневната соба е за нијанса потемна одколку што првично сте планирале.

11. Прашината на високите полици.

12. Дека вашиот мебел сте го купиле пред пет години и дека не сте го измиле до сега.

13. Дека пешкирите во купатило не се вклопуваат со целокупната декорација на просторот.

14. Дека вашиот паркет е толку изгребан.

15. Дека користите хартиени чинии за послужување во градината ( под услов да не се оние најефтините за кои се лепи храната ).

Работи кои дефинитивно ќе ги приметат:

1. Ако сте под стрес за нередот

2. Ако нема доволно храна во чинијата

3. Ако нивната чаша не е полна.


Оставете коментар

___