Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

КУЈНА

Слатка проја

Состојки

  • 120 грама пченкарно брашно
  • 120 грама пченично брашно
  • 2 лажички прашок за пециво
  • 200 грама пченка од конзерва
  • 60 грама шеќер
  • 50 грама путер
  • 2 јајца
  • 2.5 децилитри млеко
  • 2 лажици кафеав шеќер

Подготовка

Во сад промешајте ги двата вида брашно и прашокот за пециво.

Додадете ја исцедената пченка, белиот шеќер, 40 грама стопен путер и изматените јајца. На крај додадете го млекото.

Сето ова матете го додека не добиете изедначено тесто.

Ставете го тестото во сад за печење кое предходно е премачкано со путер. На врвот посипете со кафеав шеќер. Ставете го во загреана рерна и печете 40 – 50 минути на температура од 180 степени.

Откако ќе го испечете, оставете го колачот да отстои во садот околу 5 минути, а потоа извадете го и поставете го на соодветна чинија.

Послужете го со омилениот мармалад.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Прочитај

ДИ ДЕЈ

Дали сакате да направите нешто оригинално на вашата свадба? Што мислите за мини торти за вашите гости? Свадбената торта обично е во центарот на...

Fool Moon

Коза е млада поп изведувачка од Турција што ја афирмира својата мизика, каде не ако не во Лондон. Синоќа ја објави втората песна работена...

ДИ ДЕЈ

Постојат многу различни модели на венчаници, бидејќи има повеќе типови на невести. Некои сакаат да имаат венчавка од бајќите и согласно на тоа да...

Лице

Кожата во зима станува сува и затоа пролетта е идеално време за да посветите поголема нега. Покрај секојдневната рутина која ја правите, чистење и...

Advertisement