Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

КУЈНА

Салата со пршута, рукола и топли сливи

  • 500 грама (околу 8 парчиња) модра слива
  • ½ лажичка сол
  • 1/2 лажичка свежо мелен црн бибер
  • Неколку свежи листови од босилек
  • 2 лажики маслиново масло
  • ½ шолја суво бело вино
  • 2 лажички балсамико
  • 250 грама рукола, исецкана
  • 250 грама тенко исецкана пршута

Чекор 1

Иецкајте ги сливите и отстранете ги смеките. Измешајте ги во подлабок сад со сол, бибер и листичата од босилек.

Чекор 2

На средна температура загрејте масло во голем плитка тава. Додадете ги половинките од слива, мешајте почесто додека сливите не пуштат сок но сеуште се цврсти, околу 5 до 6 минути. Додадте го виното и балсамико оцетот, измешајте и гответе уште 2 минути.

Чекор 3

Аранжирајте ја руколата во голема чинија за сервирање. Поставете ја пршутата нас руколата и над неа сливите, прелејте со сокот од сливи рамномерно и послужете.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Прочитај

ДИ ДЕЈ

Дали сакате да направите нешто оригинално на вашата свадба? Што мислите за мини торти за вашите гости? Свадбената торта обично е во центарот на...

Fool Moon

Коза е млада поп изведувачка од Турција што ја афирмира својата мизика, каде не ако не во Лондон. Синоќа ја објави втората песна работена...

ДИ ДЕЈ

Постојат многу различни модели на венчаници, бидејќи има повеќе типови на невести. Некои сакаат да имаат венчавка од бајќите и согласно на тоа да...

Лице

Кожата во зима станува сува и затоа пролетта е идеално време за да посветите поголема нега. Покрај секојдневната рутина која ја правите, чистење и...

Advertisement