Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

КУЈНА

Посна торта со јаболка

Едноставно морате да го пробате овој сочен и свеж десерт, кој со задоволство го јадат и тие што не постат.

 Потребни состојки:

1 пакување посни бисквити (400-500 грама)

1 килограм јаболка

2 пудинзи од ванила

1 ќесичка цимет

350 грама шеќер

2 бели посна хопла (за мрсна варијанта, употребете шлаг)

600 милилитри вода

Се вари водата со шеќерот и циметот 25 минути.

Двата пудинга се раствораат со ладна вода, во нив се додаваат јаболката, па потоа заедно се сипуваат во шербетот додека филот не згусне.

Во сад за торта се реди ред бисквити, ред фил, уште топол, и одгоре се украсува со шлаг/хопла. Потоа само ладете и јадете.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Прочитај

ДИ ДЕЈ

Дали сакате да направите нешто оригинално на вашата свадба? Што мислите за мини торти за вашите гости? Свадбената торта обично е во центарот на...

Fool Moon

Коза е млада поп изведувачка од Турција што ја афирмира својата мизика, каде не ако не во Лондон. Синоќа ја објави втората песна работена...

ДИ ДЕЈ

Постојат многу различни модели на венчаници, бидејќи има повеќе типови на невести. Некои сакаат да имаат венчавка од бајќите и согласно на тоа да...

Лице

Кожата во зима станува сува и затоа пролетта е идеално време за да посветите поголема нега. Покрај секојдневната рутина која ја правите, чистење и...

Advertisement