Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

КУЈНА

Полнети печени јаболки со мед, цимет, рум и ореви

Брз есенски рецепт кој ги задоволува потребите за десерт и на најпребирливите.

За да го подготвите потребни ви се 4 јаболка, 2 лажички цимет, 5 лажички мед, 200 грама мелени ореви, половина филџан рум, 2 лажици сок од цеден лимон, 200 грама суво грозје.

Подготовка

Прво измијте ги и издлабете ги јаболката а потоа премачкајте ги убаво во внатрешноста со сок од цеден лимон. Попрскајте ги со цимет. Потоа почнете да го подготвувате филот со кој ќе ги наполните. Исечкајте го сувото грозје, издробете ги оревите, додадете го румот и медот и убаво измешајте. Ставете од филот во секоја јаболка. Потоа повторно попрскајте ги со цимет.

Печете ги јаболката во загреана рерна на 180 степени 20-на минути.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Прочитај

ДИ ДЕЈ

Дали сакате да направите нешто оригинално на вашата свадба? Што мислите за мини торти за вашите гости? Свадбената торта обично е во центарот на...

Fool Moon

Коза е млада поп изведувачка од Турција што ја афирмира својата мизика, каде не ако не во Лондон. Синоќа ја објави втората песна работена...

ДИ ДЕЈ

Постојат многу различни модели на венчаници, бидејќи има повеќе типови на невести. Некои сакаат да имаат венчавка од бајќите и согласно на тоа да...

Лице

Кожата во зима станува сува и затоа пролетта е идеално време за да посветите поголема нега. Покрај секојдневната рутина која ја правите, чистење и...

Advertisement