Состојки:
-200 гр. палента
-400 гр. младо сирење
-1 дл. павлака
-3 јајца
-200 гр. шампињони
– 1 лажица сецкан магдонос
-3 лажици масло
-мешан зачин
Подготовка:
1.Палентата подгответеја според упатството од ќесичката и оставете да се олади пет минути.
2.Во соодветна тепсија ставете масло, додајте ја палентата и со помош на рацете рамномерно распоредете ја по дното на садот. Ставете ја да се пече во загреана рерна на 200 степени 20 минути. Извадете ја од рерната и оставете да се олади.
3.Шампињоните исечете ги на листови и испржете ги на малку масло.
4. Посебно соединете го младото сирење, јајцата, павлаката и шампињоните. Додајте го магдоносот, зачинете по вкус добро измешајте.
5. Подготвениот фил прелијте го преку испечената кора и вратете ја тепсијата во загреаната рерна. Печете додека филот не порумени.

You must be logged in to post a comment Login