Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

КУЈНА

Пилешко тако во листови од марула

  • 300 грама пилешко месо без коски, исецкано на ситни пачиња
  • 2 лажички медитерански зачин
  • ¼ шолја Балсамико
  • 4 големи листови од марула
  • 50 грама ситно сецкан кромид
  • ¼ шолја вински оцет
  • ¼ шолја Цацики
  • 4 мали патлиџани, ситно сецкани
  • 50 грама фета сирење, ситно сецкано
  • 12 каламата маслинки, без семка, исецкани
  • 1 лажица ситно сецкан магдонос
  • ½ лажичка сушен босилек
  • ½ лажичка сушен оригано

Чекор 1

Загрејте на појака температура плотна за скара. Зачинете го пилешкото месо со 1 лашичка медитерасни зачин и поставете на скарата. Прелијте ги со балсамико и печете од секоја страна по 2 минути. Зачинете со уште 1 лажичка медитерански зачин и тргнете ги од плотната.

Чекор 2

Кромидот измешајте го со оцет, распоредете го на сите ливчиња од марула подеднакво и прелејте со цицки.

Чекор 3

Над тоа поставете парчиња од пилешкото, патлиџанот, маслинките и фета сирењето. Зачинете ги со магдонос, босилекот и оригано. Послужете.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Прочитај

ДИ ДЕЈ

Дали сакате да направите нешто оригинално на вашата свадба? Што мислите за мини торти за вашите гости? Свадбената торта обично е во центарот на...

Fool Moon

Коза е млада поп изведувачка од Турција што ја афирмира својата мизика, каде не ако не во Лондон. Синоќа ја објави втората песна работена...

ДИ ДЕЈ

Постојат многу различни модели на венчаници, бидејќи има повеќе типови на невести. Некои сакаат да имаат венчавка од бајќите и согласно на тоа да...

Лице

Кожата во зима станува сува и затоа пролетта е идеално време за да посветите поголема нега. Покрај секојдневната рутина која ја правите, чистење и...

Advertisement