- 300 грама пилешко месо без коски, исецкано на ситни пачиња
- 2 лажички медитерански зачин
- ¼ шолја Балсамико
- 4 големи листови од марула
- 50 грама ситно сецкан кромид
- ¼ шолја вински оцет
- ¼ шолја Цацики
- 4 мали патлиџани, ситно сецкани
- 50 грама фета сирење, ситно сецкано
- 12 каламата маслинки, без семка, исецкани
- 1 лажица ситно сецкан магдонос
- ½ лажичка сушен босилек
- ½ лажичка сушен оригано
Чекор 1
Загрејте на појака температура плотна за скара. Зачинете го пилешкото месо со 1 лашичка медитерасни зачин и поставете на скарата. Прелијте ги со балсамико и печете од секоја страна по 2 минути. Зачинете со уште 1 лажичка медитерански зачин и тргнете ги од плотната.
Чекор 2
Кромидот измешајте го со оцет, распоредете го на сите ливчиња од марула подеднакво и прелејте со цицки.
Чекор 3
Над тоа поставете парчиња од пилешкото, патлиџанот, маслинките и фета сирењето. Зачинете ги со магдонос, босилекот и оригано. Послужете.

You must be logged in to post a comment Login