Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

КУЈНА

Пилешко месо во сос од горгонзола

Состојки:

-500 гр. пилешко месо

-150 гр. горгонзола

-1 кисела павлака

-бибер, сол

-зачини

Подготовка:

1.Пилешкото исечете го на тенки шницли и пржете го на врело масло.

2.Кога ќе биде готово до половина, додајте ја павлаката, сирењето и зачинете. Оставете да се динста уште десет минути.

3.Јадењето послужете го топло и украсете го со свеж магдонос.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Прочитај

ДИ ДЕЈ

Дали сакате да направите нешто оригинално на вашата свадба? Што мислите за мини торти за вашите гости? Свадбената торта обично е во центарот на...

Fool Moon

Коза е млада поп изведувачка од Турција што ја афирмира својата мизика, каде не ако не во Лондон. Синоќа ја објави втората песна работена...

ДИ ДЕЈ

Постојат многу различни модели на венчаници, бидејќи има повеќе типови на невести. Некои сакаат да имаат венчавка од бајќите и согласно на тоа да...

Лице

Кожата во зима станува сува и затоа пролетта е идеално време за да посветите поголема нега. Покрај секојдневната рутина која ја правите, чистење и...

Advertisement