Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

КУЈНА

Мусака од модар патлиџан со кашкавал

Состојки:

400 гр. козјо сирење
450 мл. доматен сос
60 мл. маслиново масло
450 гр. брашно
1 лажичка морска сол
100 гр. кашкавал изредан
1 јајце (или повеќе по потреба)
2 модри патлиџани
босилек свеж

Подготовка:

Излупете ги модрите патлиџани и исечете ги на тенки парчиња по должина. Зачинете ги парчињата со половина лажичка морска сол од двете страни и оставете ги да се цедат околу 15 минути. Помешајте половина лажичка морска сол во брашното. Исушете ги парчињата модар патлиџан со хартија. Загрејте го маслото на средна температурата. Изматете го јајцето во еден сад. Секое парче модар патлиџан панирајте го прво во јајцето а потоа во брашното и ставете го во загреаната тава. Пржете го модриот патлиџан неколку минути од секоја страна додека не добие златно кафена боја, а потоа ставете ги испржените парчиња на хартија за да се апсорбира вишокот масло.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Прочитај

ДИ ДЕЈ

Дали сакате да направите нешто оригинално на вашата свадба? Што мислите за мини торти за вашите гости? Свадбената торта обично е во центарот на...

Fool Moon

Коза е млада поп изведувачка од Турција што ја афирмира својата мизика, каде не ако не во Лондон. Синоќа ја објави втората песна работена...

ДИ ДЕЈ

Постојат многу различни модели на венчаници, бидејќи има повеќе типови на невести. Некои сакаат да имаат венчавка од бајќите и согласно на тоа да...

Лице

Кожата во зима станува сува и затоа пролетта е идеално време за да посветите поголема нега. Покрај секојдневната рутина која ја правите, чистење и...

Advertisement