Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

КУЈНА

Маринирано пилешко месо

Состојки:

– 4 поголеми карабатака

-180 гр. ориз

-400 гр. ситни шампињони

-0.5 дл. маслиново масло

-3 лажици сенф

-2 лажици мед

-сок од два портокала

-мајчина душичка, шафран

-мешан зачин

-сол и бибер

Подготовка:

1.Карабатакот одвојте го од коските, а потоа истенчете го со помош на толчник за месо.

2.Во поголем сад соединето го маслиновото масло, сенфот, медот и сокот од портокал. Додајте го шафранот, мајчината душичка и зачинете по вкус и се заедно измешајте.

3.Во припремената маринада ставете ги парчињата месо и оставете ги во ладилник да отстојат најмалку четири часа.

4.Оризот обарете го во солена вода и изцедете го.

5.Пилешкото извадете го од маринадата и пржете го на загреано масло  додека да порумени.

6.Во маснотиата од пилешкото додајте ги шампињоните и кратко пропржете ги додека да омекнат. Додајте го оризот, маринадата и кратко време гответе.

7.Прженото месо послужете го со подготвеното рижото.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Прочитај

ДИ ДЕЈ

Дали сакате да направите нешто оригинално на вашата свадба? Што мислите за мини торти за вашите гости? Свадбената торта обично е во центарот на...

Fool Moon

Коза е млада поп изведувачка од Турција што ја афирмира својата мизика, каде не ако не во Лондон. Синоќа ја објави втората песна работена...

ДИ ДЕЈ

Постојат многу различни модели на венчаници, бидејќи има повеќе типови на невести. Некои сакаат да имаат венчавка од бајќите и согласно на тоа да...

Лице

Кожата во зима станува сува и затоа пролетта е идеално време за да посветите поголема нега. Покрај секојдневната рутина која ја правите, чистење и...

Advertisement