Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

КУЈНА

Маринирани крилца со зеленчук

Состојки:

-1,5 кг. пилешки крилца

-1/2 китка магдонос

-2 дл. бело вино

-100 гр. кечап

-1 дл. соја сос

-2 лажици мед

-1 дл. масло

-оригано

-бибер

За прилог:

-1 црвена пиперка

– 1 зелана пиперка

– 1 жолта пиперка

– 300 гр. шампињони

-100 гр. путер

-300 гр. тестенини

-мешан зачин

-бибер

Подготовка:

1.Во подлабог сад соединете ги виното, кечапот, соја сосот, медот, маслото, ситно сецканиот магдонос и ориганото. Додајте ги и пилешките крилца, зачинете по вкус и оставете  да отстојат 120 минути во ладилник.

2.Во тава обложена со хратија за печење наредете ги крилцата и печете во загреана рерна на 200 степени додека не поруменат.

4.Печените крилца послужете ги со прилог од зеленчук со тестенини.

Прилог:

1.Црвената, жолтата и зелената пиперка изчистете ги од семки и исечете ги на тенки парчиња, а шампињоните исечете ги на листови.

2.Во вог тава ставете да се стопи путерот додајте го сечканиот зеленчук и пропржете додека да омекнат.

3.Тестените сварете ги во солена вода и изцедете ги од течноста.

4.Во длабок сад соединете ги тестенините и зеленчукот, додајте зачини по вкус и полека промешајте.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Прочитај

ДИ ДЕЈ

Дали сакате да направите нешто оригинално на вашата свадба? Што мислите за мини торти за вашите гости? Свадбената торта обично е во центарот на...

Fool Moon

Коза е млада поп изведувачка од Турција што ја афирмира својата мизика, каде не ако не во Лондон. Синоќа ја објави втората песна работена...

ДИ ДЕЈ

Постојат многу различни модели на венчаници, бидејќи има повеќе типови на невести. Некои сакаат да имаат венчавка од бајќите и согласно на тоа да...

Лице

Кожата во зима станува сува и затоа пролетта е идеално време за да посветите поголема нега. Покрај секојдневната рутина која ја правите, чистење и...

Advertisement