Состав:
-400 гр. шампињони
-60 гр. рендан пармезан
-3 лажици маргарин
-1 главица кромид
-2 дл. павлака
-2 лажици брашно
-1 лажичка црвена пиперка
-мешан зачин
-бибер
Подготовка:
1.Шампињоните исечете ги на листови, а кромидот ситно исечкајте го.
2.Во поголем сад стопете го маргаринот, додајте го кромидот и кратко пропржете.
3.Потоа во садот додајте ги шампињоните и гответе се додека печурките не омекнат.
4.Во садот додајте го брашното и црвената пиперка, налијте вода и кратко гответе на умерена температура, со постојано мешање.
5.Пред крај на готвењето додајте ги зачините, пармезанот и павлаката и се убаво промешајте.

You must be logged in to post a comment Login