- 8 парчиња сланина
- ½ шолја мајонез (по можност со ниска масленост)
- 4 млади кормитчиња, ситно сецкани
- Сол и црн бибер, по желба
- 12 парчиња црн леп, лесно истостиран
- 350 грама печено свинско месо, ситно и тенко сецкано
- 1 авокадо, излупено и исечено на тенки парчиња
- 1 шолја зеље од луцерка
- 8 тенки парчиња кашкавал (по можност Швајцарски со дупчиња)
Чекор 1
Во голема тава на средна температура испржете ја сланината додека не стане крцкава, околу 6 до 8 минути, префрлете ја на хартија да се изцеди мрсното.
Чекор 2
Во мал сад измешајте го мајонезот со ситно исецканите парчиња млад кромид. Посолоете.
Чекор 3
Премачкајте ги сите парчиња од леб со смесата од мајонез, на 4 лепчиња положете врз мајонезот парчиња од свинското месо и авокадо, на други 4 положете од луцерката, сланина и врз тоа кашкавал. Подредете прво парче со свинско месо, па парче со сланина и најгоре поставете парче леб премачкано само со мајонез. Прицврстете ги сите 3 парчиња со чачкалица и пресечете ги на триаголници.

You must be logged in to post a comment Login