• Сподели на:

Сонувала да стане сирена: Сега тоа е нејзина професија

___

Малите девојчиња, под влијание на цртаните од Дизни, сакаат да сонуваат за тоа кога ќе пораснат сирени или принцези. Андреа Лигури била една од нив, но на неа навистина сонот и се остварил, барем на некој начин. Оваа 19 годишна девојка стана професионална сирена.

Андреа уште како дете одела во “школо за сирени” каде учила како да плива со лажна опашка и како да нурка за да има доволно воздух.  На 3 годишна возраст го гледала цртаниот филм и станала опседната со овие митски суштества.

sirena

Андреа ги молела своите родители да ја однесат на Флорида во малиот град Вики Ваши кој е познат како едиснтвен град со вистински сирени. Во овој град уште од 1947 година се изведуваат перформанси на професионални сирени.

sirena 2

Она што е најинтересно, овој град има само 9 жители, а секоја година го посетуваат и до 1 милион туристи. Тука многу голем бројдевојки си го оствариле детскиот сон да бидат како Ариел од цртаниот филм.


Оставете коментар

___