• Сподели на:

Од лесни пари не можете да се збогатите

___

Некои луѓе наоѓаат пари на улица, други добиваат како подарок, но никој никако неможе да се збогати од такви “лесни пари”. Што се случува всушност?

Лесните пари се трошат многу нерационално и лесно. Како што дошле, така и отишле. Обично, логиката на тоа е кога луѓето ги трошат тие пари кога ќе ги добијат здраво за готово и тоа посебно кога ќе дојдат во некоја помала сума. И реално, не би можеле да се збогатиме од 10 евра кои ќе ги најдеме на улица, но може да ви донесе моментална радост за кое можете да си купите нешто што е до таа сума., Како и да е, доколку пак добиете околу 20 илјади кои ви дошле од наследство, најдобро е некако да ги инвестирате тие пари и да има обрт, во спротивно ќе ги потрошите на разни работи кои што сте ги посакувале, за на крајот да сватите дека немате ништо останато од тие пари.

Lesni Pari

Додека кога заработувате, со ваша сила и пот, тогаш чувствувате некаква врста на еуфориа како да сте заработиле некое мало богатство, меѓутоа знаете дека вие тоа сте го заслужиле, дека не сте го добиле туку така. И тие пари можете да ги потрошите, водени од емоциите да купите некое половно возило, во ресторан со пријателите, брендирана облека, или пак да размислувате како вистинските богати луѓе и да ги ре-инвестирате во нешто на кое ќе ви доаѓа одреден износ на крајот од месецот.

Но сепак, постојат многу “богаташи” кои гледаат да заработат колку што можат повеќе од тие лесни пари, без да употребат малку од силата што ја имаат.


Оставете коментар

___