Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

Wall Street

Како да ја засакате вашата работа повторно?

Исто како и во љубовта, и во професионалниот живот, прв пат се сретнавме со страст, која на крајот стивнува и постанува здодевна рутина. Но, постои начин да се заживее својата љубов за работата.

Вие не сакате да се претворите во оние вечно лути вработени кои се незадоволни со своите обврски, зафатен начин на живот, лош однос со колегите, со шефот… Тогаш подгответе се да се промените пред да постанете “колегата со лоши манири”.

Не секогаш, повеќето од вработените си одат од работата поради некоја друга работа која подобро е платена или работа која буквално сакаат да ја работат. За да ја засакате вашата работа која пред неколку години сте ја стекнале во компанијата, сетете на тоа колку труд сте вложиле само за да успеете да влезете и да ја работите работата која сте ја посакувале.

Доколку парите се многу важни за вас, а работите колку само за да заработите, можеби таа работа и не е баш за вас, исто како и со љубовта. Многу ретко може да испаднат и убави работи од таквата комбинација.

Работата не е само обрска. За љубовта кон работата особено важен фактор се и луѓето со кои работите. Не постои начин да бидете блиски со сите, но ќе постигнете пријателства со 2-3 колеги кои ќе ви претставува и желба за работа дури и во досадните понеделнички утра.

Прочитај

ДИ ДЕЈ

Дали сакате да направите нешто оригинално на вашата свадба? Што мислите за мини торти за вашите гости? Свадбената торта обично е во центарот на...

Fool Moon

Коза е млада поп изведувачка од Турција што ја афирмира својата мизика, каде не ако не во Лондон. Синоќа ја објави втората песна работена...

ДИ ДЕЈ

Постојат многу различни модели на венчаници, бидејќи има повеќе типови на невести. Некои сакаат да имаат венчавка од бајќите и согласно на тоа да...

Лице

Кожата во зима станува сува и затоа пролетта е идеално време за да посветите поголема нега. Покрај секојдневната рутина која ја правите, чистење и...