• Сподели на:

Како да направите холивудски локни?

___

Оваа фризура веќе неколку години е хит на секој црвен тепих. Прва ја носеше Veronica Lake, а на овогодинешните Оскари со неа блеснаа Kate Hudson и Sandra Bullock. Со малку вештина можете да ја направите дома.

Оваа фризура е добар избор за свечени прилики, свадби или матурски вечери, а стои скоро на секој облик на лице и на жени кои имаат доволна должина на косата за да ја префрлат преку рамо.

За оваа фризура потребни се фигаро, шноли и лак.

 kako-napraviti-holivudske-uvojke-68349-611x408-201403181153

Повлечете патец на едната страна и и почнете да ја виткате до лицето према темето. Прамените двојте ги еднакво.

 kako-napraviti-holivudske-uvojke-68347-611x408-201403181154

Кога ќе го навиткате праменот, оставете да се олади и не го допирајте. Навиткајте ја цела коса.

 kako-napraviti-holivudske-uvojke-68354-611x408-201403181153

Исчешлајте ја косата на страна и прицврстете ја со шнолички.

 kako-napraviti-holivudske-uvojke-68353-611x408-201403181153

Локните исчешлајте ги со чечел со широки запци. Пазете да бидат уредни.

Еден прамен од страната префрлете го преку шнолата за да ја скриете.

kako-napraviti-holivudske-uvojke-68356-611x916-201403181151

kako-napraviti-holivudske-uvojke-68353-611x408-201403181153


Оставете коментар

___