Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

Исхрана

За љубителите на брз храна: Во голема неволја сте!

Познато е дека конзумирањето на брза храна е многу штетно, ја поттикнува гојазноста, зголемен лош холестерол и многу влијае на опаѓање на имунитетот. Новото истражување на списокот на нус појави додаде уште една загрижувачка ставка!

Новата студија предупредила дека брзата храна може да го уништи осетот за мирис. Нучниците установиле дека големиот процент на масти е поврзан со главните структурни и функционални промени во носниот систем.

Експериментот спроведен на глувци покажува дека глувците кои се хранети со намирници се со високи масти, тесшко препознаваат мирис бидејки им се случуваат значајни промени во мозочните ќелии, што влијае и на рецепторите за мирис.

Тоа е прв пат научниците да докажат цврст доказ за брзата храна и губитокот на осетот за мирис.

Прочитај

ДИ ДЕЈ

Дали сакате да направите нешто оригинално на вашата свадба? Што мислите за мини торти за вашите гости? Свадбената торта обично е во центарот на...

Fool Moon

Коза е млада поп изведувачка од Турција што ја афирмира својата мизика, каде не ако не во Лондон. Синоќа ја објави втората песна работена...

ДИ ДЕЈ

Постојат многу различни модели на венчаници, бидејќи има повеќе типови на невести. Некои сакаат да имаат венчавка од бајќите и согласно на тоа да...

Лице

Кожата во зима станува сува и затоа пролетта е идеално време за да посветите поголема нега. Покрај секојдневната рутина која ја правите, чистење и...