• Сподели на:

Професиите кои ќе исчезнат во иднина

___

Голем број вработени се отпуштаат секојдневно поради една едноставна причина – стануваат непотребни.

Технологијата напредува и се развива со големи чекори. Невработеноста неконтролирано се зголемува, а некои професии постојано исчезнуваат, заменети од компјутерите и машините. Затоа треба внимателно да ја разгледаме иднината на професијата, која сме ја одбрале.
Еве какви работни места нема да има во иднина:

Cleared for public release by Lt.Cmdr. Terry Dudley, USS Kitty Hawk Public Affairs Officer

  • Воени пилоти – тие нема да бидат потребни, бидејќи ќе бидат заменети со роботски летала кои ќе ja ограничат загубата на човечки животи.

call

  • Кол-центри исто така нема да има, бидејќи продажбата на интернет ќе завладеат со секторот.

video

  • Продавачите во видеотеки и музички продавници, исто така ќе останат без работа, бидејќи сите ќе слушаме музика и ќе гледаме филмови на интернет.

tur

  • Туристичките агенции исто така ќе исчезнат, бидејќи во иднина сами ќе организираме патувања со само едно копче.

sekretarka

  • Секретарките ќе бидат вистински луксуз, бидејќи сè ќе се врши од апликации на телефони.

kasa

  • Нема да има ни касиери, поштари, вработени во книжарници, бидејќи сите книги ќе бидат во електронска форма.

AA000085

  • Работниците на шалтерите во банките ќе бидат заменети од паметните телефони и електронското банкарство.

Оставете коментар

___