• Сподели на:

Привлечете пари: 7 принципи за полни џебови

___

Во време на материјална криза се повеќе луѓе има кои према парите имаат контроверзен или негативен став. Истовремено ги посакуваат и ги сметаат за неопходни, но од друга страна сметаат дека и парите ги расипуваат луѓето. Во основа на ова уверение често се крие и причината што многу немаат пари колку што им се потребни.

Затоа ви претставуваме неколку важни принципи.

Принципот на желба – Важно е да знаете за што ви се потребни парите. Потребно е да одредите колку пари ви се потребни на месечно или годишно нивоп и во врска со тоа пожелно е јасно да замислите како би изгледал вашиот живот во изобилие.

Privlecete pari 7 principi za polni djepovi 2

Принцип на цел – Потребно е да ги одредите своите материјални цели кои за постигнување се потребни парите. Истовремено е потребно да бидете свесни во своите подлабоки цели кои се одразуваат на сопственото постоење и смислата на животот. Не смеете да дозволите материјалните цели да ви бидат првенствени, повеќе е важно своите цели да ги бирате во склад со потребите на вашата душа, а не его.

Принцип на одлука – Бидете одлучни во својата намера да го осетите животот во богатство, бидејки тоа е најзначајниот чекор кој мора да го направи секој кој сака да застане на стазата на материјална благосостојба.

Privlecete pari 7 principi za polni djepovi

Принцип на мисли – Еден од основните принципи е да во својот живот привлечете она за што најмногу размислувате. Ако имате страв од сиромаштија, тоа значи дека кај вас доминираат мисли за тоа како ќе немате пари, па тоа и сигурно ке ви се случи. Од друга страна, ако верувате дека ќе имате онолку колку што ви е потребно да ги задоволите вашите потреби кој парите можат да ги подмират, тогаш сигурно ќе ги привлечете во својот живот.

Принцип на чувства – Исто како што го привлекувате она што го мислите, така и го привлекувате и она што го чувствувате. Ако во вас доминираат позитивни емоции, добри вибрации и чувство на радост и среќа, нема сомневања дека во својот живот ќе го привлечете сето она што ви е потребно.

Privlecete pari 7 principi za polni djepovi 4

Принцип на унапредувања на сопстените способности – Колку и да е важно што мислите и што чувствувате, нема многу да постигнете ако изостанува последниот чекор – акција. Затоа е важно да вложувате во себе и во развојот на сопствените вештини, талент и потенцијал, како и да бидете доволно креативни да пронајдете нови начини на заработувачка.

Принцип на благодарност – Благодарноста е еден од универзалните принципи кои ги привлекуваме уште повеќе во својот живот. Секогаш бидете благодарни за се што имате, но и за она што го немате. Бидејки е и тоа во склад на она што сте вие. Баш затоа наместо да се жалите на тоа што немате доволно пари, потсетете се дека ги имате во одредена мера и бидете благодарни за тоа. Гледајте како вашата финансиска ситуација ќе се поправи од моментот кога наместо тоа што го немате, ќе се фокусирате на тоа што го имате.


Оставете коментар

___