Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

Fine Living

Уникатен стан на поткровје

Пoткровните простори секогаш се третирале како да служат само за добивање на дополнителен простор во рамките на кровните конструкции. Во поново време ова се менува и овие простори можат да бидат доволно шик, урбани и убаво уредени и истите да се употребуваат како удобни домови.

Овој стан кој се наоѓа во поткровен простор се наоѓа во Милано и истиот се карактеризира со простран дневен простор и паметно поделени спални соби.

На долното ниво се наоѓа отворен дневен простор за живеење и забава околу кој гравитираат кујната, трпезаријата и барот кој е инспириран од индустрискиот дизајн.

Со употребата на белата боја на ѕидовите, подовите и плафонот, во целиот дом има чиста и топла атмосфера.

На второто ниво е поставена спалната соба а до неа се доаѓа преку скали кои се од челична конструкција, како и целото второ ниво. Подот на дел од второто ниво е конструирано од индустриска решетка што овозможува визуелна поврзаност помеѓу двете нивоа.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Прочитај

ДИ ДЕЈ

Дали сакате да направите нешто оригинално на вашата свадба? Што мислите за мини торти за вашите гости? Свадбената торта обично е во центарот на...

Fool Moon

Коза е млада поп изведувачка од Турција што ја афирмира својата мизика, каде не ако не во Лондон. Синоќа ја објави втората песна работена...

ДИ ДЕЈ

Постојат многу различни модели на венчаници, бидејќи има повеќе типови на невести. Некои сакаат да имаат венчавка од бајќите и согласно на тоа да...

Лице

Кожата во зима станува сува и затоа пролетта е идеално време за да посветите поголема нега. Покрај секојдневната рутина која ја правите, чистење и...