• Сподели на:

Најнов тренд- мултимаска која го освојува интернетот

___

Најновите трендови кога станува збор за убавината ги инспирираше многу млади девојки да објават на своите Инстаграм профили фотографии на кои имаат маска за лице во три бои , а еве за каква маска станува збор.

1

Се верува дека универзалната маска за лице не ги дава посакуваните резултати, затоа што кожата на лицето не е иста во сите области, па ние имаме т.н. “Т” зона, која е малку мрсна и каде порите се зголемени, а потоа повеќе чувствителен дел на окото и остатокот на лицето . На секоја област и треба имаат различна нега и методот на третман.

2

Најновиот третман наречен “мултимаска” е комбинација од три маски наменета за различни типови на кожа, која се применува на различни делови на лицето.

3

Тоа може да изгледа чудно, но многу девојки веќе ги имаат донесено овој тренд и велат дека се задоволни со резултатите. Дали вие би се обиделе со мултимаска?


Оставете коментар

___