• Сподели на:

Лек за проблеми со штитната жлезда : Само пејте!

___

Доктор Олег Торсунов ги советува сите кои имаат проблем со штитната жлезда, а посебно пациентите со намалена функција на штитната жлезда, да си помогнат себе си и на својот заболен орган така што тие ќе пеат. Тој вели дека штитната жлезда и воопшто целиот ендокринен систем е тесно поврзан со  човечките емоции, посебно со љубовните емоции. Штитната жлезда заболува кога особата која силно преживува се што се случува, која на лошите постапкидругите одговараат со чувства на длабока повреденост и огорчување. Негативните емоции остануваат како заледени во организмот, се собираат во штитната жлезда и таа почнува да се разболува.

Емоциите мораат да бидат подвижни. Ослободете се од собраните негативни емоции – пејте. Звукот многу лесно ги исфрлува од организмот. Докторот Торсунов вели:

“Пејте. Пеењето ќе направи да попуштат емоционалните стеги во штитната жлезда. Јазлите во штитната жлезда ќе попуштат сами од себе. Пејте весели песни, без разлика какви проблеми имате и како сте расположени. Пејте со радост и со љубов. Константно пејте, радувајте се со другите, бидете среќни со другите и ќе оздравите!”


Оставете коментар

___