• Сподели на:

Еве кога да пиете вода ако сакате да живеете подолго

___

Иако поголемиот дел од нас не запознаени, времето кога се пие вода е многу важно! Лекарите тврдат дека никако не би требало да се избегнува чаша до две вода пред спиење. Кога сме исправени, гравитацијата ја влече водата на долниот дел од телото, па затоа некогаш нозете ни отекуваат. Кога легнуваме, бубрезите побрзо ја обработуваат водата, бидејки работата им е олеснета.

Исто така, ако пиете вода во одредено време, зголемувајте ја нејзината ефикасност во телото. Две чаши вода по будење помагаат во активација на внатрешните органи. Една чаша вода на 30 минути пред оброкот го потпомогнува варењето. Една чаша вода пред бањање го намалува крвниот притисок, додека чаша вода пред одење на спиење ги намалува шансите за мозочен удар или срцев удар.

Интересно е што со водата можете да го спречите појавувањето на грчеви во нозете, посебно оние кои ве мачат. Вашите мускули на нозете бараат хидратација, а кога тоа го нема грчевите можат дури и да ве разбудат.


Оставете коментар

___