• Сподели на:

Зошто водата е важна?

___

Водате е една од најважните состојки кој ги внесуваме во организмот на дневна база. За време на топлите денови, важно е да ја пиете во големи количини, но следниве факти говорат дека внесот на водата е исто така важен и во другите делови од годината.

Водата го покренува телото. Испијте чаша вода веднаш штом ќе станете од спиење и вашиот организам побрзо ќе се разбуди.

Хидратација на кожата. Ако внесувате повеќе вода, особено за време на летото, вашата кожа ке биде убава и здрава.

Водата му помага на телото во рамнотежата и апсорпцијта на хранливите состојки кои ги внесуваме во организмот.

Ако сте навикнати на сокови, па водата не ви е доволно вкусна, изцедете во неа малку лимон, портокал или лимета, или ставете малку замрзнато овошје.


Оставете коментар

___