• Сподели на:

Зошто будењето во пет часот е добро?

___

Одењето доцна на спиење и станувањето доцна му штетат на човековото здравје и ја загрозуваат неговата среќа. Оние што стануваат пред седум часот во работните денови и за викенд покажуваат најмалку знаци на депресија, почесто појадуваат и редовно вежбаат па се и послаби.

Имајте на ум дека сонот се прилагодува на вашиот живот. Затоа обрнете внимание на својот биолошки часовник и одете на спиење кога за тоа ќе почувствувате потреба.

Кога наутро ќе го слушнете ѕвонењето на телефонот или будилникот немојте да го одложувате станувањето, туку веднаш скокнете на нозе.

Ако имате доволно време, правете вежби, медитирајте и подгответе си добар, обилен појадок.

На тој начин ќе се раздвижите, ќе бидете будни и сконцентрирани за сето она што ве чека во текот на денот и нема да јадете нездрави грицки.

Имено, повеќето луѓе кои што не појадуваат пред да одат на работа, цел ден јадат колачи и нездрави грицки.

Предностите на рано будење се многубројни, затоа порано во кревет и навиткајте го часовникот на пет.


Оставете коментар

___