• Сподели на:

Техника на дишење: Намалете го стресот за 44% за само 5 минути

___

Вежбите за дишење, познати како Sudarshan Kriya јога претставуваат специфична колекција на техники за дишење кои ја намалуваат анксиозноста дури за 44% во текот на 6 месеци.

Постои една кратка вежба која го има истиот ефект, а потребни ви се само 5 минути за да ја примените.

Како да ја  применете?

Притиснете и затворете ја десната ноздрва со палецот. Вдишете и издишете со левата ноздрва, а потоа со показалецот притиснете ја левата ноздрва и вдишете и издишете преку десната ноздрва.

Со наизменично притискање на десната и левата ноздрва, повторувајте ја вежбата цели 5 минути.

Ако ја практикувате оваа вежба секојдневно, ќе се чувствувате подобро.


Оставете коментар

___