• Сподели на:

Необични последци од храната која секојдневно ја јадеме

___

Толку различна храна внесуваме во текот на денот, па кога ќе се почувствуваме лошо едноставно не може да дијагностицираме од што ни е. Освен лошото чувство во стомакот и желудникот, понекогаш се појавуваат и други појави како што се: непријатен мирис на телото, непријатен мирис во устата и слично.

Еве ја храната која може да го направи овој неред:

Заради црвеното месо лошо им мирисате на жените! Едно научно истражување докажа дека мажите кои јадат црвено месо, кое е богато со протеини и им се препорачува за зголемување на мускулната маса, предизвикува поинтензивно потење, кое е  со зголемен мирис.

Мастиките без шеќер може да предизвикаат дијареа! Мастиките без шеќер, кои ги препорачуваат стоматолозите содржат состојки кои тешко се задржуваат во цревата па предизвикуваат дијареа.

Грејпфрут е овошје кое може да ви ја загрози терапијата која ја примате! Знаеме дека грејпрфрутот е здраво овошје кое изобилува со витамин Ц, но не знаевме дека може да направи неред во организмот. Доколку консумирате грејпфрут додека сте под терапија голема е веројатноста да не ги имате посакуваните ефекти од лековите.

Сојата го намалува бројот на сперматозоиди! Сојата е навистина здрава, многу нутриционисти ја препорачуваат но, дали знаевте дека таа е виновна за намалениот број на сперматозоиди? Затоа умерено со сојата во исхараната.


Оставете коментар

___