• Сподели на:

Едноставни трикови за подмладување на телото

___

Времето, стресот и начинот на живот остава траги на нашето тело. Меѓутоа, научниците се повеќе не уверуваат  како се тоа може да се предвиди, тврдејки дека можат да го свртат времето и да го подмладат организмот.

Тие истакнуваат дека за само 6 месеци тренинг со издржливост можеме да ги избришеме сите проблеми кои настанале во процесот на стареење во крвниот систем, докажало истражувањето спроведено на испитаници во своите 40-ти години од животот.

Значи, брзото одење, трчање и возење велосипед можат значајно да го подмладат вашето срце и плуќа, но единствено во случај тоа да го правите по секој тренинг доволно да се одмарате.

Слична е работата и со мускулите, кои по 40-тата година почнуваат да пропаѓаат со темпо од 5 % на деценија, но тој процес може да се забави и потполно да се прекине со вежбање, макар и со тоа да гопочнете денот.

На крајот, вежбањето е единствен докажан еликсир на младоста и никогаш не е доцна да се почне!


Оставете коментар

___