• Сподели на:

5 зен навики за поизбалансирано живеење

___

Дали понекогаш помислувате дали водите избалансиран живот (во било кој смисол)? Ако водите тогаш вие:

–        Уживате во секој момент

–        Се справувате со секојдневните ситуации

–        Среќни сте без причина

–        Ја сакате личноста која сте

Денес светот постојано се обидува да ве дисбалансира и понекогаш, без разлика колку и да се обидувате, имате чувство дека вашиот живот оди во погрешна насока. Балансираното живеење можеби изгледа како теоретски поим кој никој неможе да го стави во пракса, но всушност ништо не е поедноставно .

Ако посакувате да живеете балансиран живот ние ви ги нудиме петте неопходни навики кои треба да ги развиете и практикувате:

  1. Свесност и безгрижност
  2. Сакајте го сопственото тело
  3. Креативност
  4. Трпение
  5. Едноставност

Објаснувањата се намерно оставени празни самите да истражите и да ги пронајдете, секој за себе и на сопствен начин да го пронајде балансот во себе си.

А ние за помош ви нудиме музика која ќе ја надопони потрагата.


Оставете коментар

___