Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

КУЈНА

Пилешки гради со пармезан и лук

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

* 2 супени лажици маслиново масло

* 6 чешниња лук

* 1 шолја презла

* 1  шолја рендан пармезан

* 1 малечка лажичка сушен босилек

* ¼  малечка лажичка бибер

* 6 половини исчистени пилешки гради

НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:

Загрејте ја рерната на 175 степени. Премачкајте ја тавата со масло. Во блендер ставете ги лукот и маслиновото масло и мешајте додека да добиете соединета смеса. Потоа смесата префрлете ја во еден сад. Во друг сад, ставете ги презлата, пармезанот, босилекот и црниот бибер. Секое парче пилешко прво натопете го во садот со маслиново и лук а потоа и во другиот сад. Наредете ги сите пилешки гради во претходно подготвениот сад за печење и печете отприлика 30 минути.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Прочитај

ДИ ДЕЈ

Дали сакате да направите нешто оригинално на вашата свадба? Што мислите за мини торти за вашите гости? Свадбената торта обично е во центарот на...

Fool Moon

Коза е млада поп изведувачка од Турција што ја афирмира својата мизика, каде не ако не во Лондон. Синоќа ја објави втората песна работена...

ДИ ДЕЈ

Постојат многу различни модели на венчаници, бидејќи има повеќе типови на невести. Некои сакаат да имаат венчавка од бајќите и согласно на тоа да...

Лице

Кожата во зима станува сува и затоа пролетта е идеално време за да посветите поголема нега. Покрај секојдневната рутина која ја правите, чистење и...

Advertisement