Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

КУЈНА

Чизкејк

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

* 150 гр бисквити

* 100 гр темно чоколадо

* 40 гр путер

* 500 гр маскарпоне

* изрендана кора од 3 лимони или портокали

* 1 кафена лажичка цимет

* 4 кафени лажички густин

* 2 јајца

* 75 г шеќер (може и кафеав)

НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:

1.Рерната се загрева на 180 степени. Калапот за торта се обложува со хартија за печење (не заборавајте и ѕидовите на калапот да ги обложите).

2.Во сад се дроби бисквитот и се меша со циметот и малку растопениот путер. Смесата се става во калапот за торта и се обликува дното на колачот.

3.Во друг сад се топи чоколадото на пареа. Маскарпонето ( и без нервоза, го има во скоро секој супермаркет и тоа на рафтовите каде стои најчесто павлаката) се меша со изренданата кора од портокали или лимон и со шеќерот. Во смесата се додава стопеното чоколадо и јајцата.

4.Целата смеса се истура врз бисквитот и се пече 40-тина минути.

5.Пред сервирање колачот треба да биде добро изладен. Се послужува со парчиња портокал (или друго овошје) и прав шеќер.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Прочитај

ДИ ДЕЈ

Дали сакате да направите нешто оригинално на вашата свадба? Што мислите за мини торти за вашите гости? Свадбената торта обично е во центарот на...

Fool Moon

Коза е млада поп изведувачка од Турција што ја афирмира својата мизика, каде не ако не во Лондон. Синоќа ја објави втората песна работена...

ДИ ДЕЈ

Постојат многу различни модели на венчаници, бидејќи има повеќе типови на невести. Некои сакаат да имаат венчавка од бајќите и согласно на тоа да...

Лице

Кожата во зима станува сува и затоа пролетта е идеално време за да посветите поголема нега. Покрај секојдневната рутина која ја правите, чистење и...

Advertisement