Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

КУЈНА

Солена торта

Состојки:

За кората:

60 гр путер

60 г брашно

2,5 дл млеко

4 јајца

100 гр кашкавал

За фил:

4 дл павлака

300 г чадена печеница

1 лажица сенф

1 лажица сецкан магдонос

200 гр кашкавал

Подготовка:

Кора:

  1. Во мал сад се топи путерот, додадете брашно и пржете кратко .
  2. Постепено додадете млеко и мешајте додека не ја добиеете потребната густина. При крајот додадете сол по желба.
  3. Во оладениот сос додадете ги жолчките од јајца, кашкавалот и промешајте. На крај додадете ги белките од јајцата и промешајте.
  4. Тркалезно тавче обложете го со хартија за печење, ставете една третина од смесата и печете на 200 степени додека не се вцрвени. На истиот начин испечете ги двете останати кори.

  Фил:

  1. Дименета печеница ситно исецкајте ја
  2. Во сад промешајте ги павлаката и сенфот, а една третина од смесата издвоете и оставете ја на страна.
  3. Во остатокот од смесата додадете ја печеницата и магдоносот, па постепено промешајте.

Последна постапка:

  1. Првите две кори намачкајте ги со припремениот фил и наредете ги едно по друго. Преклопете со третата кора и намачкајте ја смесата од павлака
  2. Од горе ставете рендан кашкавал
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Прочитај

ДИ ДЕЈ

Дали сакате да направите нешто оригинално на вашата свадба? Што мислите за мини торти за вашите гости? Свадбената торта обично е во центарот на...

Fool Moon

Коза е млада поп изведувачка од Турција што ја афирмира својата мизика, каде не ако не во Лондон. Синоќа ја објави втората песна работена...

ДИ ДЕЈ

Постојат многу различни модели на венчаници, бидејќи има повеќе типови на невести. Некои сакаат да имаат венчавка од бајќите и согласно на тоа да...

Лице

Кожата во зима станува сува и затоа пролетта е идеално време за да посветите поголема нега. Покрај секојдневната рутина која ја правите, чистење и...

Advertisement