Состојки:
-4 парчиња пилешко месо
-3 парчиња леб
-2 јајца
-2 големи моркови
-100 грама грашак
-сол, бибер по вкус
Подготовка:
1. Парчињата пилешко месо изтенчете ги со помош на толчник за месо, а потоа посолете ги и ставете бибер по желба.
2. Изматете ги јајцата, додајте ја средина од лебот и соединете.
3. Морковот исечете го на кругови и сварете го заедно со грашакот во солена вода.
4. На парчињата месо првo нанесете од смесата со јајце и леб, а потоа ставете од сварениот морков и грашак.
5. Парчињата месо замотајте ги и прицврстете ги со чепкалка.
6. Така приготвените ролнички изпржете ги во заграно масло.
7. Откако ќе се изладат, извадете ги чепкалките и послужете ги.

You must be logged in to post a comment Login