Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

КУЈНА

Чоко венец со вишни

Потребно ви е: 5 јајца, 150 гр шеќер, 1 кесичка ванилин шеќер, 150 мл масло, 125 мл млеко, 200 гр брашно, 1 кесичка прашак за пециво, 4 лажици какао, 100 гр чоколадо за готвење, 2 чаши вишни, за посипување шеќер во прав.

Начин на подготовка: Одвоите ги белките од жолчките, изматете би белките во цврст снег со шеќерот и ванилиниот шеќер. Додајте ги жолчките, маслото и млекото и тие убаво ќе се соединат. Посебно измешајте го брашното, какаото и прашакот за пециво, а потоа со дрвена лажица ставете го во смесата со јајцата. Додадете крупно изрендано чоколадо за готвење и вишните, па потоа сипете ја целосната смеса во подмачкан и избрашнет калап за торти.

Печете во загреана рерна околу 1 час на 180 степени. Со чачкалица проверете дали е готово. Готовиот калап по желба зашеќерете го со шеќер во прав или прелијте го со глазура од чоколада.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Прочитај

ДИ ДЕЈ

Дали сакате да направите нешто оригинално на вашата свадба? Што мислите за мини торти за вашите гости? Свадбената торта обично е во центарот на...

Fool Moon

Коза е млада поп изведувачка од Турција што ја афирмира својата мизика, каде не ако не во Лондон. Синоќа ја објави втората песна работена...

ДИ ДЕЈ

Постојат многу различни модели на венчаници, бидејќи има повеќе типови на невести. Некои сакаат да имаат венчавка од бајќите и согласно на тоа да...

Лице

Кожата во зима станува сува и затоа пролетта е идеално време за да посветите поголема нега. Покрај секојдневната рутина која ја правите, чистење и...

Advertisement