Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

КУЈНА

Морска риба на скара

Морска риба на скара

 

  • 1 лажичка ким
  • 1 лажица суво оригано
  • 1 лажица чили во прав
  • 2 лажички сол
  • 4 лажици(1/4 чаша) ладно-цедено маслиново масло
  • 1/4 чаша ситно сецкан рузмарин
  • 2 килограми филе од шарен гргач или морска риба по избор, со кожа
  • Лимон

ЧЕКОР 1

Измешајте ги заедно зачините и солта. Во истиот сад додадете маслиново масло и лимон. Користете оштар нож за да ги засечете филетите на коси линии, и освен во кожата, трљајте ги двете страни од филетите со мешавината од зачини. Зачинетите филети  оставете ги во фрижидер 30 минути до 2 часа.

ЧЕКОР 2

Загрејте чиста, лесно подмачкана скара на висока температура. Поставете ја рибата, со месото кон доле, на топла скара. Не ја поместувајте околу 3 до 5 минути, за да не ви се распадне. Ротирајте користејќе два шпатули. Гответе додека рибата не зарумени, околу 5 до 7 минути.

ЧЕКОР 3

Префрлете ја рибата во тањирот за служење. Одвојте ги филетите за да се оладат малку. Исецкајте ги филетите во величина на  залак и украсете со гранчињата од рузмарин и лимон. Веднаш, или во период од 1 час послужете на собна температура.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Прочитај

ДИ ДЕЈ

Дали сакате да направите нешто оригинално на вашата свадба? Што мислите за мини торти за вашите гости? Свадбената торта обично е во центарот на...

Fool Moon

Коза е млада поп изведувачка од Турција што ја афирмира својата мизика, каде не ако не во Лондон. Синоќа ја објави втората песна работена...

ДИ ДЕЈ

Постојат многу различни модели на венчаници, бидејќи има повеќе типови на невести. Некои сакаат да имаат венчавка од бајќите и согласно на тоа да...

Лице

Кожата во зима станува сува и затоа пролетта е идеално време за да посветите поголема нега. Покрај секојдневната рутина која ја правите, чистење и...

Advertisement