Состојки:
-обланда
-1 конзерва туна
-3 кисели краставички
-2 лажици сусам
-100 гр. маргарин
-мешан зачин
Подготовка:
1. Обландата завиткајте ја во влажна крпа и оставете ја да омекне.
2. Сусамот кратко пропржете го на суво тефлонско тавче.
3. Туната изцедете ја од вишокот на маснотии, а киселите краставички исецкајте ги.
4. Маргаринот изматете го, па додајте ја туната, киселите краставички, сусамот и зачинете по вкус.
5. Обландата премачкајте ја со припремениот фил, завиткајте ја и ставете ја ја во ладилник да се стврдне.
6. Кога ролатот е стврднат, исечете го на парчина со дебели од 1.5 см.

You must be logged in to post a comment Login