Време на подготовка: 25 минути / ќе послужите: 2
- 1 + 1 лажичка маслиново масло
- 1 големо готово тесто за пица
- 350 грама свежа моцарела, исечена на тенки парчиња
- 40 грама пармезан
- 3 шолји одвоени ливчиња од прокељ (околу 250 грама)
- Сол и бибер по желба
- 6 тенки парчиња лимон, исечени во полу месечини
Чекор 1
Загрејте ја рерната на 250 степени. Садот за печење премачкајте го со една лажичка масло на дното и по краевите, се препорачува длабока тава за печење.Поставете го тестото за печење во садот.
Чекор 2
Распоредете ја моцарелата подеднакво по тестото
Чекор 3
Измешајте ги ливчињата од прокељ со лажичка масло, пармезанот, посолоете ги. Распоредете ја содржината над моцарелата и на крај распоредете ги лимоновите парчиња.
Чекор 4
Оставете да се пече на средна температура додека тестото не добие златно кафена боја, 4 до 5 минути. Потоа ставете ја во рерна и печете оклу 10 минути, додека самите крајчиња од тестото не станат крцкаво печени. Посолете со бибер.

You must be logged in to post a comment Login