Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

КУЈНА

Пица со лимон и прокељ

Време на подготовка: 25 минути / ќе послужите: 2
  • 1 + 1 лажичка маслиново масло
  • 1 големо готово тесто за пица
  • 350 грама свежа моцарела, исечена на тенки парчиња
  • 40 грама пармезан
  • 3 шолји одвоени ливчиња од прокељ (околу 250 грама)
  • Сол и бибер по желба
  • 6 тенки парчиња лимон, исечени во полу месечини

 

Чекор 1
Загрејте ја рерната на 250 степени. Садот за печење премачкајте го со една лажичка масло на дното и по краевите, се препорачува длабока тава за печење.Поставете го тестото за печење во садот.
Чекор 2
Распоредете ја моцарелата подеднакво по тестото
Чекор 3
Измешајте ги ливчињата од прокељ со лажичка масло, пармезанот, посолоете ги. Распоредете ја содржината над моцарелата и на крај распоредете ги лимоновите парчиња.
Чекор 4
Оставете да се пече на средна температура додека тестото не добие златно кафена боја, 4 до 5 минути. Потоа ставете ја во рерна и печете оклу 10 минути, додека самите крајчиња од тестото не станат крцкаво печени. Посолете со бибер.
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Прочитај

ДИ ДЕЈ

Дали сакате да направите нешто оригинално на вашата свадба? Што мислите за мини торти за вашите гости? Свадбената торта обично е во центарот на...

Fool Moon

Коза е млада поп изведувачка од Турција што ја афирмира својата мизика, каде не ако не во Лондон. Синоќа ја објави втората песна работена...

ДИ ДЕЈ

Постојат многу различни модели на венчаници, бидејќи има повеќе типови на невести. Некои сакаат да имаат венчавка од бајќите и согласно на тоа да...

Лице

Кожата во зима станува сува и затоа пролетта е идеално време за да посветите поголема нега. Покрај секојдневната рутина која ја правите, чистење и...

Advertisement