Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

КУЈНА

Салата со месо од мисирка и тoртиља чипс

Време на подготовка: 30 минути / ќе послужите: 6

  • 4 лажички маслиново масло
  • 1 мал кромид, ситно сецкан
  • 450 грама месо од мисирка
  • 1 мала тиквичка, ситно сецкана
  • 1 црвена пиперка, семиња и рачка отстранети, ситно сецкана
  • 1 ½ шолја зелена салса
  • Сол и црн бибер по желба
  • 2 латици зелена салата
  • 1 ½ шолја искршен тортиља чипс
  • 1 шолја мали чери домати, исечени на пола
  • 1 шолја (110 грама) рендан кашкавал

Чекор 1

Загрејте го маслото во голема тава на средна до висока температура. Запржете го кромидот со често мешање, додека не стане транспарентен, 5 до 7 минути. Додадете го месото од мисирка и пржете со често мешање додека не добие кафена боја, 5 до 7 минути.

Чекор 2

Додадете ги тиквичките, парчињата од пиперка и 1 шолја салса. Пржете ги 5 до 6 минути. Засолете со сол и бибер. Оставете ги во чинија да се оладат.

Чекор 3

Во голем и длабок сад измешајте ги листовите од зелена салата, тортиља чипсот и чери доматите, прелејте со преостанатата пола шолја зелена салса и со 2 лажички масло. Поделете ја салатата подеднакво во чини за сервирање и на крај ставете од месото и ренданиот кашкавал.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Прочитај

ДИ ДЕЈ

Дали сакате да направите нешто оригинално на вашата свадба? Што мислите за мини торти за вашите гости? Свадбената торта обично е во центарот на...

Fool Moon

Коза е млада поп изведувачка од Турција што ја афирмира својата мизика, каде не ако не во Лондон. Синоќа ја објави втората песна работена...

ДИ ДЕЈ

Постојат многу различни модели на венчаници, бидејќи има повеќе типови на невести. Некои сакаат да имаат венчавка од бајќите и согласно на тоа да...

Лице

Кожата во зима станува сува и затоа пролетта е идеално време за да посветите поголема нега. Покрај секојдневната рутина која ја правите, чистење и...

Advertisement