Време на подготовка: 25 минути / ќе послужите: 4
- 2 супени лажички рендана кора од лимон, плус 3 лажички сок од лимон
- 2 супени лажички чили во прав
- Крупна сол и црн бибер
- 8 пилешки копанчиња со извадена коска
- ½ ананас, исецкан (4 чаши)
- 1 краставица, исецкана (3 чаши)
- ¼ чаша свежи ливчиња од магдонос
Чекор 1
Измешајте 2 лажички рендана кора од лимон, чили во прав и 2 лажички сол. Со таа смеса истријте ги копанчињата од сите страни.
Чекор 2
Печете ги копанчињата од сите страни додека не добијат златна и малку крцкава кора, околу 8 минути.
Чекор 3
Во меѓувреме измешајте ги сецканиот ананас, парчињата од краставица, прелијте со лимонов сок и зачинете со сол и црн бибер. Сервирајте го пилешкото со салата.

You must be logged in to post a comment Login