Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

КУЈНА

Печени пилешки копанчиња со салата од ананас и краставица

Време на подготовка: 25 минути / ќе послужите: 4

  • 2 супени лажички рендана кора од лимон, плус 3 лажички сок од лимон
  • 2 супени лажички чили во прав
  • Крупна сол и  црн бибер
  • 8 пилешки копанчиња со извадена коска
  • ½ ананас, исецкан (4 чаши)
  • 1 краставица, исецкана (3 чаши)
  • ¼ чаша свежи ливчиња од магдонос

Чекор 1

Измешајте  2 лажички рендана кора од лимон, чили во прав и 2 лажички сол. Со таа смеса истријте ги копанчињата од сите страни.

Чекор 2

Печете  ги копанчињата од сите страни додека  не добијат златна и малку крцкава кора, околу 8 минути.

Чекор 3

Во меѓувреме измешајте ги сецканиот ананас, парчињата од краставица, прелијте со лимонов сок и зачинете со сол и црн бибер. Сервирајте го пилешкото со салата.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Прочитај

ДИ ДЕЈ

Дали сакате да направите нешто оригинално на вашата свадба? Што мислите за мини торти за вашите гости? Свадбената торта обично е во центарот на...

Fool Moon

Коза е млада поп изведувачка од Турција што ја афирмира својата мизика, каде не ако не во Лондон. Синоќа ја објави втората песна работена...

ДИ ДЕЈ

Постојат многу различни модели на венчаници, бидејќи има повеќе типови на невести. Некои сакаат да имаат венчавка од бајќите и согласно на тоа да...

Лице

Кожата во зима станува сува и затоа пролетта е идеално време за да посветите поголема нега. Покрај секојдневната рутина која ја правите, чистење и...

Advertisement